<-PAGINAHTML-ONLINELDEN->
zelfmoord

communie-kaart
Hobbies / Kaartenmaken

zelfmoord


Menu van deze startpagina Meer informatie Gratis je eigen startpagina Bekijk alle pagina's Admin login Toevoegen aan je favorieten
Weblog - communie-kaart.GoedBegin.nl

Eigen startpagina Topics
- Communie gebruiken
- Oorsprong communiekaartjes
- Communiekaartjes bestellen
- Communiekaartjes weer in trek!

 Links
- Eigen weblog?
- Eigen startpagina?

  Communie-kaart LinkEx
- Jouw link hier?

  Betaalde LinkEx
- 50 plus dating
- Dierenverzekering
- Lekker uit eten
- Daten
- Jouw link hier?


 Communie gebruiken
De katholieken ontvangen de communie op de tong uit handen van de priester of diaken, waarbij een misdienaar een pateen onder de kin van de gelovigen houdt. Dit gebeurt van oudsher knielend aan de communiebank. In de westerse Katholieke Kerk is het sinds 1969 in die kerkprovincies waar de bisschoppenconferentie daarom gevraagd heeft, ook toegelaten de hostie op de hand te leggen[5] Deze vorm van communiceren, de zogenaamde handcommunie, was nog tijdens het Tweede Vaticaans Concilie in 1964 zonder toestemming ingevoerd op sommige plaatsen in Nederland, Belgiƫ en Duitsland[6] en is onder sommige groepen de inzet van controverse[7]. In de Lage Landen werd ze door Kardinaal Suenens (1962-1979) tezamen met kardinaal Alfrink (1955-1975) ingevoerd[bron?]. In vele landen wordt de handcommunie nog vaak als een misbruik gezien en ze geeft ook vaak aanleiding tot heiligschennis[8]. Slechts waar zich een dringende noodzaak voordoet, kunnen leken als buitengewone bedienaren de celebrerende priester bijstaan[9].

Ter begeleiding van de communiegang van de gelovigen wordt de communio gezongen die bestaat uit een antifoon met een psalm.


Geplaatst door: Striktly op 13-04-2012 17:47

 Oorsprong communiekaartjes
De communie is een belangrijk onderdeel van de mis (ook wel: misoffer of eucharistieviering) in de Katholieke Kerk. In de Latijnse ritus van de katholieke Kerk wordt bij de communie slechts de geconsacreerde hostie uitgereikt, het drinken uit de miskelk is meestal voorbehouden aan de priester. Bij speciale gelegenheden kan het voorkomen dat de gelovigen ook onder twee gedaanten (hostie en wijn uit de kelk) ter communie gaan. Het mag de communicant echter niet worden toegestaan zelf de hostie in de kelk in te dopen[1][2]. Deze ongeoorloofde praktijk is echter in sommige Nederlandse en Vlaamse parochies na het Tweede Vaticaans Concilie ingeburgerd geraakt.

In het westen gebruikt men ongerezen (ongedesemd) brood, de Oosters-orthodoxen en Oosters-katholieken gebruiken gerezen brood. In de oosterse liturgieƫn ontvangen de gelovigen de communie iedere zondag onder twee gedaanten. In het westen zijn kinderen sinds Paus Pius X vanaf hun zevende jaar toegelaten tot de communie (Eerste Heilige Communie), in het oosten worden ook onmondige baby's toegelaten tot de communie, indien zij de gedaanten kunnen verdragen.


Geplaatst door: Striktly op 13-04-2012 17:47

 Communiekaartjes bestellen
Eind april, begin mei doen weer heel veel kinderen hun eerste communie. Bij de uitnodigingen die we ervoor maken, valt het op dat er vaak verschillende versies van die uitnodigingen gemaakt worden. Een uitnodiging voor de mensen die bij de kerkdienst aanwezig zijn, een voor de kerkdienst en het feestje erna of een uitnodiging alleen voor het feestje. Zeker in Vlaanderen worden er ook verschillende kaarten gemaakt als aandenken. Wil je twee of meer versies van een communiekaart maken, dan gaat dat bij Fotokaarten op de volgende manier:

Je ontwerpt een kaart, bestelt en betaalt hem. Dit kan een proefkaart zijn of een setje kaarten. Zodra je een ontwerp bij ons maakt, krijg je automatisch een e-mail met daarin een link naar je ontwerp.

Is je betaling bij ons binnen, dan kan je de kaart niet meer aanpassen (hoe zouden we anders kunnen weten welke versie van de kaart we moeten drukken?). Op de pagina waar de link die we je stuurden naar verwijst, staat nu een knop: bijbestelling plaatsen.

Met de knop bijbestelling plaatsen maak je een kopie van de eerdere bestelling. Het ontwerp van die kopie kan je aanpassen. Zo maak je gemakkelijk een variant op de eerdere kaart maar evengoed kan je er een hele andere kaart van maken.


Geplaatst door: Striktly op 13-04-2012 17:46

 Communiekaartjes weer in trek!
Of ontwerp zelf volledig je communiekaarten met foto of vertrek van een bestaande template voor een snel en professioneel resultaat.

Geplaatst door: Striktly op 13-04-2012 17:45


Eigen startpagina